1-بتن انتقال دهنده نور 2-بتن جلا يافته 3-ساگا گلس 4-بتن سبک هوادار 5-آجر مهندسي سبز 6-ساخت بتن ويژه با قابليتهاي مهندسي هستهاي ضد آب کردن بتن با فناوري کريستالي
مقدمه
جایگاه مصالح نو در ساخت و ساز
شكل جديد بناهاي امروزي كه متناسب با نيازهاي بشرامروز است، تنها به دليل طراحي متفاوت نيست بلكه شكل اجرا و نوع مصالح به كار رفته در بناها نيز در متفاوت بودن بناهاي امروزي تاثير بسياري دارند.
بشر امروز وارد دوران جديدي از زندگي خود شده است و به همين خاطر نيز نسبت به بسياري از مسائل حساس تر از قبل عمل میكند. نگاه جديدانسان ها به حفظ محيط زيست وصرفه جويي درمصرف انرژي، حاصل اين ديدگاهجديداست.
بدون مصالح،محصولي وجود نخواهد داشت.
علاوه بر اين مصالح درهر طرحي اصول عقلي راهم به خوبي احساسات به نمايش میگذارند ودربسياري از تخصص هاي تكنيكي فراهم كننده يك معني براي الهام احساسات هستند.
دربناهاي دو دهه گذشته،هم ملاحظات تكنيكي و هم زيبايي شناختي مورد توجه بوده اند. دراين ميان پيشرفت هاي جديدمهندسي مواد، خود موجب افزايش امكانات فناورانه شده، وهمانند جنبه زيبايي شناسانه مصالح، به عنوان يك فرصت طراحي قلمداد میشود. مصالح نام آشناي بناهاي امروز ما آجر، سنگ، گچ، آهن و فولاد و بتن وشيشه اند درحالي كه درطول ده سال اخير تاثير عمده مصالح طبيعي به شدت مورد توجه قرار گرفته است. براي مثال تقاضاهاي مربوط به سازه هاي چوبي، كورتن استيل، روي، آجر كوره
اي چند رنگ و انواع جديد بتن نشان دهنده اين موضوع هستند.
اما بايد قبول كرد كه اين پيشرفت ها نيز به زودي به پايان عمر خود نزديك میشوند
انواع بتن و چند مصالح جدید دیگر
بتن انتقال دهنده نور
بتن انتقال دهنده نور با نام تجاري ™ Litracon محصول نسبتا جديدي است که در سال 2004 توسط يک معمار 27
ساله مجارستاني به نام آرن لوسونزي ابداع گرديد. اين محصول با ترکيب 96% بتن معمولي و 4% فيبرهاي نوري محصولي منحصر به فرد را براي هزاره جديد به ارمغان آورده است.
هم اکنون بتن ليتراکن با دانسيته 2400-2100 کيلو گرم بر متر مکعب ، مقاومت فشاري 50 نيوتن بر ميليمتر مربع و مقاومت کششي 7 نيوتن بر ميليمتر مربع در سه رنگ خاکستري، سياه و يا سفيد و با ابعاد استاندارد 300*600 ميليمتر و با ضخامت 500-25 ميليمتر توليد ميگردد. ازنظر تئوري فيبرهاي به کار رفته در ليتراکن قادر به انتقال نور در بتني به ضخامت 20 متر مي باشد. همچنين استفاده از فيبر نوري در اجزاي باربر سازه اي بدون تاثير منفي در مقاومت بالاي فشاري و کششي آن مي تواند اثري خوب با ايجاد فضاهايي روشن و جذاب داشته باشد.
بتن جلا يافته
بتن جلا يافته يا پرداخت شده، تکنيک نسبتاً جديدي است که براي تغيير سطوح دال هاي بتني جديد و يا قديمي به کفي جذاب، پايدار ، نهايي و آماده استفاده بکار مي رود.
شرکت رترو پليت پيشگام اين روش از بتن هاي سائيده شده، جلا يافته و سخت کننده هاي شيميايي يا همان متراکم کننده ها از دهه 1990 مي باشد که سيستم آن تا امروز در بيش از 100 ميليون فوت مربع از سطوح بتني استفاده گرديده است.
در اين شيوه يک چرخ ساينده- پشت الماس- متحرک، بين 16/1 تا 4/1 اينچ از سطوح دال بتني را از بين مي برد، در ادامه با استفاده پي در پي از ساينده هاي سنگي و چرخهاي جلا دهنده، يک جلاي عالي (تا 3000 گريت) بوجود مي آيد. در طي اين فرايند، سيليکات سديم که نوعي جذب کننده به حساب مي آيد، به کار برده مي شود. اين ماده در يک واکنش شيميايي با هيدرواکسيد کلسيم در بتن به فرم سيليکات کلسيم هيدراته متبلور شده بدون ملاط بتن مبدل مي گردد. سطح بتن منتج شده بسيار پايدار بوده و براحتي نگهداري مي گردد، همچنين بدون انتشار VOC سطح شفاف و منعکس کننده بسيارخوبي بوجود مي آورد که قادر به کاهش تجهيزات نورپردازي بوده و مي تواند در استفاده از نور روز کمک شاياني انجام دهد.به اين ترتيب با ايجاد يک سطح پرداخت شده در کف بتني باعث کاهش استفاده از مصالح مي گردد.
ساگا گلس، پوشش رنگي کنترل نور
ساگا گلس يک پوشش خارجي الکترونيکي است که با کنترل اشعه هاي خيره کننده خورشيدي، ديد محافظت شده و بي نقصي را ارائه مي دهد. بر خلاف محصولات لعابي موجود در بازار که با جذب UV، (پرتوهاي فرابنفش) اين عمل را انجام مي دهند، ساگا گلس فيلم نازکي از چندين لايه اکسيد تنگستن مي باشد که با صرف 0.28 w/ft2 وات بر فوت مربع، در عرض چند دقيقه شيشه را از حالت کاملاً شفاف و بي رنگ به موقعيت رنگي مبدل ساخته و باصرف 0.1w/ft2 اين موقعيت پايدار مي ماند.
استفاده از يک واحد پوشش ساگاگلس بر روي شيشه هاي شفاف معمولي، انتقال نور مرئي را از 62% به 3.5% کاهش داده و نيز باعث کاهش ضريب انتقال حرارت از 0.48 به 0.09 مي گردد. استفاده از اين محصول همچنين علارغم هزينه بالاي آن نتايج بالقوه بسياري شامل: بازدهي بالاي ساختمان ها در استفاده از انرژي، آسايش مطلوب و … را داراست.
بتن سبک هوادار
پيشينه
توليد بتن سبك در ايران تا سالهاي اخير به صورت سنتي با استفاده از دانههاي سبكي چون رس شكفته، سنگ پا، پوكه معدني و يا بتنهاي گازي توليد مي گرديد كه هرکدام معايبي از نظر جذب رطوبت، تخريب طبيعت و محدوديت عرصه كاربرد، دارا مي باشند. اما امروزه با تزريق هوا در داخل اختلاط ماسه و سيمان، امکان سبک نمودن وزن آن هرچه بيشتر فراهم و اختلاطهاي كم وزن (300 تا 1700 كيلوگرم بر مترمكعب) تحت نام بتن سبك هوادار Foamed Concrete توليد ميگردد.
بتن سبك هوادار (فومبتن) از سال 1923 ميلادي در آمريكا و هلند و بعدها در آلمان مورد توجه قرار گرفته و توسعه وسيع آن از سال 1980 توسط شركت Voton با همكاري دانشگاههاي آلمان و دپارتمانهاي مربوطه انجام يافته است. آقاي كريستوفر الكساندر از جامعه آكسفوردپرس در كتاب “A Pattern Language” متذكر مي شود: «ما مطمئن هستيم كه بتن سبك هوادار بتن آينده جهان خواهد بود.»
در حاليکه در کشورمان ايران، استفاده از محصولات سنتي (آجر فشاري، بتن معمولي، چوب و …) ، بدون توجه به تخريب طبيعت زيبا (تبديل خاك رس ،به مثابه طلاي قرمز، به مصالح ساختماني) و بلاياي طبيعي همچون زمينلرزه، آتشسوزي، اتلاف منابع انرژي پايان پذير و … صورت مي گيرد، جامعه مهندسي جهان به اين مهم دست يافته است كه براي داشتن نگاهي دقيق به پايداري سازهها – با عمر مفيد حداقل 500 سال- بايد از مصالح مرغوب ديگري استفاده نموده و مسكني كه داراي خصوصيات ضد آتش، ضد پوسيدگي و حشرات، عدم جذب رطوبت، جذب صوت، عايق حرارت، مقاوم در برابر يخ زدگي و راحت و مدرن با عمر قرنها توليد نمايد. در اين راستا اغراق نيست اگر ادعا شود که تفکر حاضر با شناسايي بتن سبك هوادار “Foamed Light Weight Concrete” به واقعيت پيوسته است.
عمده بتن معمولي توليد شده در وزن kg/m32400 ميباشد كه با داشتن وزن سنگين، اجراي سخت، عدم هماهنگي با سيستمهاي تأسيسات حرارتي و برودتي و از همه مهمتر با خاصيت جذب بسيار بالاي آب، هميشه سرد و نمدار بوده و داراي معايب بسيار ديگري ميباشد. مقاومت در مقابل يخزدگي و عدم جذب رطوبت اين نوع بتن، در صورت افزودن مقدار 7% هوا بدان، تقويت شده، اما هرگز نمي تواند به جاي بتن سبك هوادار استفاده گردد.
بتن سبك هوادار مادهاي هماهنگ و سازگار با طبيعت است كه تنها با مواد سنگي و سيمان توليد مي گردد؛ بطوريکه با 1 مترمكعب از مواد فوق، 2 مترمكعب بتن بدست ميآيد و از اين طريق، توان صنعت ساخت و ساز 2 برابر ميگردد که اين ويژگي موجب توجه اغلب متخصصين عرصه ساختمان به سوي آن شده است. اين محصول در حالتي كه هنوز گيرش نكرده به صورت مايع و به رنگ سيمان بوده و پس از خودگيري به رنگ خاكستري در مي آيد.
وجود هواي فشرده به شكل حبابهاي كوچك، همگن و يكنواخت در داخل بتن هوادار و دهها مزاياي مختلف ديگر در اين محصول، توسعه استفاده از آن را در صنعت ساختمان بسيار مورد توجه قرار داده است؛ بطوريکه اين محصول بدليل ويژگيهاي بي مانندي در عرصه معماري، تنوع اختلاط، خصوصيات شيميايي، مهندسي سازه و تكنولوژي اجرا، اغلب استانداردهاي مصالح ساختماني مورد توجه دنيا را دارا مي باشد. خصوصياتي از قبيل مقاومت در مقابل آتش، کاهش مصرف مواد اوليه، همسازي با طبيعت، بازيافت ضايعات و پاكسازي محيط زيست، موجب کسب جايگاه بسيار مناسبي در صنعت ساختمان براي بتن سبك هوادار با تركيباتي از آب و تيپهاي مختلف سيمان، مواد سنگي سيليسي و مواد كفزاي غيرپروتئيني – همگي مطابق با استانداردهاي ويژه صنعتي- ميباشند.
مزاياي استفاده از سيستم هاي ساختماني PSS
اهم اين ويژگيها در 5 بخش زير، به تفکيک عنوان مي گردد:
ارزانسازي
براساس مدارک موجود، بكارگيري سيستم پي.اس. اس در ديوار، سقف و كف، به ميزان 4/30% ميلگرد مصرفي در ساختمان و نيز 15% هزينه ساخت اسكلت ،تا پايان سفتكاري را، كاهش مي دهد. بدين ترتيب اولين و مهمترين فاکتور در گزينش سيستم هاي PSS را مي توان صرفه جويي در هزينه ها و ارزان سازي ساختمان دانست.
سبكسازي
با كاهش ضخامت ديوار خارجي و داخلي، حذف اندودهاي اضافي و نيز كاهش دانسيته كفسازي، بار مرده ساختمان به ميزان 370 كيلوگرم بر مترمربع، كاهش مي يابد. اين تقليل بار، معادل اختلاف بارمرده ساختمان در كشور ژاپن نسبت به سيستم ساختمانسازي سنتي ايران است. همچنين در سيستم هاي ساختماني PSS، با ايجاد سطوح صاف در ساختمان، هرگونه نماسازي با كمترين ضخامت و وزن قابل اجرا ميباشد؛ بدين منظور توصيه ميگردد از اندودهايي با ضخامت کم براي نماي ساختمان استفاده گردد .
مقاوم سازي
نظر به اينكه مقاومت ميدان قابها به هنگام زلزله، تأثير منفي در حركت آزاد سازه دارد؛ لذا استفاده از مصالح خردشونده در مقابل فشار از طريق آييننامه 2800 زلزله ايران توصيه ميگردد. بدين منظور، بتن سبك توليدي اين شركت، در رديف مصالح خردشونده در مقابل فشار، جاي گرفته و مي تواند نقش بسيار بالايي در مقاوم سازي بنا برعهده گيرد.
از سويي ديگر، با توجه به اين اصل که نيروي ناشي از زلزله، ارتباط مستقيم با وزن ساختمان دارد؛ لذا با كاهش چشمگير آن در سيستم پي.اس.اس مقاومت سازه بنا به هنگام وقوع زلزله افزايش مي يابد.
آجر مهندسي سبز
آجر مهندسي استاندارد بدون نياز به پخت در دماي بالا به همت پژوهشگران دانشكده مهندسي معدن و متالورژي دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.
در اين طرح براي ساخت آجر از روشي جديد استفاده شده كه علاوه بر بي نيازي از مصرف سوخت و انرژي بالا و نيز عدم توليد آلودگيهاي زيست محيطي از بالاترين استانداردهاي روز در ساخت آجر بهرهمند بوده و ميتواند جايگزين مناسبي براي خشت زني سنتي در مناطق محروم باشد.
امروز پسماندهاي صنعتي كه در اغلب موارد سمي و خطرناك هستند به يكي از مهمترين دغدغههاي مهندسان و صنعتگران تبديل شدهاند. رشد صنعتي سريع جهان در دو دهه اخير، افزايش جمعيت و افزايش مصرف توليدات صنعتي باعث شده است كه روزانه صدها ميليون تن مواد صنعتي وارد محيط زيست شوند كه تبعاتي همچون گرم شدن دماي زمين، سوراخ شدن لايه ازن از بين رفتن زيستگاههاي طبيعي جانداران و به هم خوردن تعادل ميزان آب شيرين و شور در آب اقيانوسها را در پي داشته باشد.
اين آجر سبز از ويژگيهايي چون مقاومت فشاري بالا، مقاومت در مقابل يخ زدگي، درصد جذب آب پايين، عدم وجود تحدب و تعقر در سطوح خارجي، پايين بودن درصد مواد محلول، استاندارد بودن و عدم نياز به پخت در دماي بالا برخوردار است.
كاهش مصرف سوخت و انرژي، كاهش خطرات ناشي از زلزله، چند منظوره بودن، امكان ساخت آجر در مناطق محروم و تبديل سرباره و ذوب آهن به عنوان پسماند صنعتي به يك محصول صنعتي پرمصرف از ديگر ويژگيهاي اين آجر سبز است.
در حالي كه آجرهاي كنوني بايد در دماي 900 تا 1000 درجه سانتيگراد به مدت حداقل 10 ساعت پخته شوند، آجر سرباره تنها به خشك كردن طي مدت 12 ساعت در دماي 85 سانتيگراد نيازمند است.
ساخت بتون ويژه با قابليتهاي مهندسي هستهاي
بتون ويژه با قابليتهاي مهندسي هستهاي توسط دو دانشجوي بخش مهندسي هستهاي دانشكدهمهندسي دانشگاه شيراز براي نخستين بار دركشورساخته شد.
عمدتا چگالي بتونهاي هسته اي كه به كشور وارد ميشود سه هزار و ۵۰۰كيلوگرم بر مترمكعب و مقاومت آن ۳۵۰تا ۴۰۰كيلوگرم بر سانتي مترمربع است و قيمت آن نيز ۳۰برابر بتون معمولي است.
ويژگي بتون جديد توليد داخل به اطن شرح است:
چگالي آن چهارهزار و ۶۰۰كيلوگرم بر مترمكعب است كه تاكنون ساخت بتوني با اين ميزان چگالي در دنيا گزارش نشده است و بالاترين چگالي كه به عنوان فوقالعاده سنگين تا كنون براي ساخت بتون اعلام شده است بين سه هزار و ۸۰۰كيلوگرم برسانتي متر مربع تا چهار هزار و ۲۰۰كيلوگرم برسانتي متر مربع بوده است.
مقاومت بتوني كه توسط دانشجويان مهندسي هستهاي دانشگاهشيرازساخت شده است حداقل بين ۸۰۰تا يك هزار كيلوگرم بر سانتي مترمربع است و قيمت آن نيز كمتر از دو برابر بتون معمولي است.
بتون ساخته شده توسط اين گروه باتوجه به ويژگيهايي همچون افزايش چگالي بالا، قابليت تقريبا دو برابر جذب اشعه درمقايسه با بتونهاي ويژه، افزايش مقاومت و نيز قيمت، به لحاظ اقتصادي براي كشوربسيار مقرون به صرفه است و ايران ميتواند در اين زمينه ساخت بتون نيزخودكفا شود و حتي صادركننده به ساير كشورها باشد.
ساخت اين نوع بتون باهدف بهينهسازي حفاظگذاري بخشهاي راديوتراپي،شتابدهنده (داراي كاربرد پزشكي)، راكتورهاي هستهاي، صورت گرفته است.
ضد آب کردن بتن با فناوري کريستالي
خاصيت نفوذپذيري و تخلخل بتن بهترين نمونه براي توصيف يک ماده نفوذ پذير و متخلخل است.تخلخل مقدار منافذ و سوراخهاي داخل بتن مي باشد که با درصدي از مجموع حجم ماده نشان داده مي شود. نفوذپذيري نيز بياني از چگونگي ارتباط ميان منافذ مي باشد. اين خاصيت ها به کمک يکديگر اجازه تشکيل مسيري براي انتقال آب به درون ماده را همراه با ايجاد شکافي که هنگام انقباض بوجود مي آيد , مي دهد.
نفوذپذيري مدت زمان انتشار از منافذ ، توانايي عبور آب در فشار بين منافذ ماده مي باشد.نفوذپذيري با يک مقدار مشخص مثل ضريب نفوذپذيري توضيح داده مي شود و عموما به ضريب “دارسي” باز مي گردد. نفوذپذيري آب در يک ترکيب بتني شاخص خوبي براي سنجش کيفيت کارايي بتن است . ضريب “دارسي” کم نشان دهنده غير قابل نفوذ بودن و کيفيتي بالا براي مصالح مي باشد.با اينکه يک بتن با نفوذپذيري کم نسبتا مقاوم مي باشد ، اما ممکن است هنوز نياز به ضدآب کردن براي جلوگيري از نشت ميان شکاف ها وجود داشته باشــــد.
با وجود دانسيته (تراکم) معلوم آن ، بتن يک ماده نفوذ پذير و متخلخل است که مي تواند با جذب آب و برخورد با مواد شيميايي متجاوز نظير دي اکسيد کربن ، مونواکسيد کربن ، کلرايد ها و سولفات ها و ديگر ترکيبات آنها به سرعت تباه شود. اما راه ديگري نيز وجود دارد که هر آبي مي تواند به عمق بتن نفوذ پيدا کند
چگونگي عملکرد فناوري ضد آب کردن کريستالي
فناوري کريستالي دوام و کارايي ساختار بتن را بهبود بخشيده ، هزينه هاي نگهداري آن را پائين آورده و با محافظت کردن بتن در مقابل تاثيرات مواد شيميايي مهاجم ، طول عمر آن را افزايش مي دهد. اين کيفيت کارايي بالا از راه کار با فناوري کريستالي منتج مي گردد. زمانيکه فناوري کريستالي در بتن استفاده مي گردد ، ضد آب کردن و دوام بتن را با پر کردن و مسدود ساختن منافذ ، شيارهاي موئين ، شکافهاي بسيار ريز و ديگر سوراخها بوسيله يک فرم کريستالي بسيار مقاوم حل نشدني ، اصلاح مي کند . اين ضد آب بودن بر پايه دو واکنش ساده شيميايي و فيزيکي اتفاق مي افتد . بتن ماده اي شيميايي است و زمانيکه ذرات سيمان هيدراته مي شوند ، واکنش بين آب و سيمان باعث مي شود [ بتن ] شروع به سختي کند ، توده اي صلب گردد.همچنين واکنشي شيميايي با مواد پنهان داخل بتن اتفاق مي افتد.
ضدآب کردن کريستالي ، مجموعه اي از مواد شيميايي ديگر را در [ بتن ]جمع مي کند . زمانيکه مواد شيميايي اجزاء سيمان هيدراته شده و مواد شيميايي کريستالي در حضور رطوبت قرار مي گيرند ، واکنشي شيميايي اتفاق مي افتد ، محصول نهايي اين واکنش ساختار کريستالي غير قابل حلي مي باشد .
اين ساختار کريستالي فقط در مکان هاي مرطوب مي تواند اتفاق بيفتد و بدين ترتيب در منافذ ، شيارهاي موئين و ترک هاي ناشي از جمع شدگي بتن شکل خواهد گرفت . هرجايي نشت آب صورت پذيرد ضد آب کريستالي با پر کردن منافذ و سوراخها و شکافها ايجاد خواهد گرديد
زمانيکه ضد آب کريستالي در سطوح همانند يک پوشش يا همانند عملکرد پاشش خشک روي دال بتني تازه بکار گرفته مي شود ، فرايندي به نام انتشار شيميايي رخ مي دهد. طبق نظريه انتشار ، محلول با دانسيته بالا ميان محلولي با دانسيته پائين جا خواهد گرفت تا اين دو متعادل گردند
بدين سان ، زمانيکه بتن قبل از اجراي ضد آب کردن کريستالي با آب اشباع مي شود ، يک محلول با دانسيته شيميايي کم بکار برده شده است و زمانيکه ضد آب کريستالي در بتن بکار گرفته مي شود ، محلولي با دانسيته شيميايي بالا روي سطح آن ايجاد مي شود که فرايند انتشار شيميايي را راه اندازي مي کند ، ضد آب کريستالي با جابجا شدن ميان [ محلول با دانسيته پائين ] به تعادل مي رسد.
سه روش به کارگيري متفاوت شامل
- استفاده کردن بر روي يک ساختار موجود به عنوان مثال يک ديوار سازه اي يا يک دال کف
• ترکيب مستقيم با مقدار بتن در کارگاه همانند يک افزودني
• پاشيدن مثل يک پودر خشک ، کاربرد سبز يا بدون رطوبت ماده خشک روي سطح بتن
استفاده از آسفالت به عنوان منبع انرژي
يك شركت هلندي به روش جديدي براي استفاده از آسفالت به عنوان يك منبع انرژي دست يافته است.
متخصصان اين شركت از سطوح آسفالتي به عنوان ابزار جمعآوري كننده انرژي حرارتي خورشيد استفاده ميكنند. در اين روش لولههاي انعطاف پذير كه زير سطح جاده اسفالتي قرار ميگيرد و آب از داخل آنها عبور ميكند حرارت آسفالت را جمع اوري ميكند.
آب گرم به اين ترتيب در زير آب ذخيره ميشود و بعدا براي آب كردن يخ جادهها يا گرم كردن ساختمانها مورد استفاده قرار ميگيرد. با اين روش ميتوان مقادير قابل توجهي از انرژي حرارتي را كه از خورشيد جذب آسفالت ميشود جمعآوري و ذخيره كرد.
سيستم انرژي جاده، يكي از روشهاي بسيار غيرمتعارفي است كه دانشمندان و مهندسان با استفاده از آن در تلاش براي مهار انرژي خورشيد هستند.
كانكس تاشونده سيار
مبتكر طرح توانسته با استفاده از مواد اوليه فلزي، اتاقك تاشونده سيار بسازد كه ميتوان آن را به آساني هنگام بروز سيلاب، زلزله يا حوادث ديگر به كار گرفت.
هدف از ساخت اين كانكس آسانسازي روند امدادرساني هنگام بروز حوادث و سرعت بخشيدن به عمليات اسكان آسيب ديدگان و افزايش امنيت اسكان در مناطق آسيب ديده است.
اتاقك تاشونده در ظرفيتهاي ۱۲تا ۱۴متر مربع قابل ساخت است و به راحتي ميتوان ۱۰تا ۱۲عدد از اين نوع اتاقكها را با يك دستگاه تريلر منتقل كرد
از آنجا که انتقال كانكسهاي غير تاشونده با تريلر قدري دشوار و جاگير است، مزيت اصلي اين نوع اتاقك اين است كه به سهولت مي توانآن را بارگيري و تخليه كرد و به علت ويژگي تاشوندگي جاي كمي اشغال ميكند. بهاي هر اتاقك حدود ۱۵ميليون ريال است اما در صورتي كه اين طرح مورد حمايت قرار گيرد و بتوان آن را به توليد انبوه رساند بهاي آن كاهش چشمگير مييابد.
اتاقك تاشونده ميتواند مورد استفاده سازمانهاي امدادي، هلال احمر،كميته امداد، اورژانس ، ستاد حوادث غير مترقبه ، مخابرات و شركتهاي گاز ، برق و آب قرار گيرد. اين طرح مشابه خارجي ندارد و ميتواند بهجاي چادرهاي امدادي كه امنيت كافي براي استقرار ندارد و در مقابل برف، باران، گرما و سرما نيز مقاوم نيستند، مورد استفاده قرار گيرد.
اجراي طرح بتن هوشمند گرمازا
دانشگاه آزاد قزوين
براي نخستين بار طرح ابتكاري بتن هوشمند گرمازا در جادههاي اين استان اجرا ميشود. اين طرح دارنده مدال طلا و مهمترين اختراع از مسابقه جهاني دستاوردهاي علمي و تكنولوژي 2007 در كشور روماني است و در اين طرح از فنآوري نانو استفاده شده كه بتنهاي خود تراكم اليافي، جريان برق 24 ولت، بين يك تا 50 درجه بتن را گرم ميكند.
با بهرهگيري از اين فنآوري در نواحي سردسير، از يخزدگي و تخريب جادهها بويژه پلها جلوگيري ميشود. عوارض زيست محيطي، ضايعات تخريب آسفالت، بتن و در نتيجه تاسيسات راهها را ازجمله مشكلات نمك پاشي جادهها در عمليات راهداري زمستاني است.
طرح بتن هوشمند گرمازا هماكنون به شركت مجري ساخت آزادراه قزوين رشت براي استفاده در كيلومتر 32 اين آزادهراه پيشنهاد شده و در حال اجرايي شدن است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.